• 41637655_1861558850630528_4863879428532338688_n

BOR – mașina de legitimare a oligarhiei rusești [PZF]

Iartă-mi părinte păcatele, știu că am mult, ascultă-mă te rog și-ajută-mă, pentru că vreau să mă pocăiesc în fața lui Dumnezeu. Am greșit, au fost cazuri, am mers adesea pe un drumuri greșite, m-am săturat de acest fel de viață, Doamnei, iartă-mă… (Mihail Krug, cântecul Împărtășania).[1]

Astfel de cuvinte pot fi auzite în multe cântece din chanson-ul rusesc, care în mare parte sunt despre păcatele lumii criminale, iar iertarea lor desigur că e posibilă prin pocăință și împărtășire în fața unui preot ortodox.

Articolul de mai jos este despre evoluția și consolidarea administrației Bisericii Ortodoxe Ruse și alunecarea ei spre discursuri și agende anti drepturile omului, indiferența la sărăcia din societate, viziuni și atitudini pro monarhie… Articolul scoate în evidență de asemenea și cîteva accente criminale în istoria Bisericii Ortodoxe Ruse. După cum veți vedea,  ortodoxia în Federația Rusă are legături strânse cu oligarhia, lumea criminală și puterea politică.

BOR – prima perioadă în Rusia democrată

BOR – carisma Mitropolitului Țigărilor și parteneriatul cu reprezentanții Puterii Politice

Misiunea BOR și lupta pentru putere

Lezarea sentimentelor religioase, de la limitarea drepturilor la exprimare la mușamalizarea cazurilor de pedofilie comise de ”slujitorii domnului”

Protectoratul oligarhic al BOR

Citește articolul în întregime pe PlatZForma.md 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *