Harta Chișinăului – un secret de stat sau accesul la informații de interes public [PZF]

Faptul că accesul la informația de interes public în Republica Moldova este o problemă cu care ne luptăm de ani buni nu este noutate.

La începutul lunii mai proiectul cu titlul ”Chișinău, orașul luminilor” propus de A.O. Comunități Active pentru Democrație Participativă și A.O. Centrul pentru Politici, Inițiative și Cercetări ”Platforma” a fost selectat pentru participarea la hackathonul societății civile care în acest an a avut loc la Minsk (Belarus).
Ideea consta în realizarea unei aplicații pentru telefon mobil, care presupune crearea unei hărți interactive pe care locuitorii orașului Chișinău vor putea vedea toate străzile care sunt sau nu sunt iluminate pe timp de noapte. Scopul aplicației este de a crea o mai bună comunicare între cetățeni și Autoritățile Publice Locale, în privința acestei aplicații este vorba de Întreprinderea Municipală LUMTEH, instituție responsabilă de asigurarea iluminatului stradal. Pe lângă comunicare, cetățenii vor avea posibilitatea să monitorizeze activitatea instituției publice și să se consolideze în jurul unor probleme comune. Funcționalitatea aplicației este simplă și poate fi folosită practic de orice utilizator de telefon.

La ce bun o astfel de aplicație pentru municipiul Chișinău?

Cum să soliciți în scris informație de interes public și să primești refuz prin telefon?

Cum poți ajunge la funcționari publici prin intermediul rețelelor de socializare?

Harta Chișinăului, secret de stat

Cum ar putea funcționa aplicația fără datele de la Î.M. LUMTEH?

Răspuns oficial și părerile experților

Citește mai departe pe PlatZForma.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *