Mr. P. de la Primăria Chișinău – Discursul Repetitiv și „justificarea” lipsei de transparență

Plictiseala din zilele de luni la Ședințele Operative a Serviciilor Primăriei Chișinău. Domnul P. și-a angajat în majoritatea direcțiilor și întreprinderilor municipale șefuleți interimari, care „fură, dar și fac”. 

Mai nou, s-a descoperit că unii fură chiar din cura copiilor, adică din produse alimentare destinate instituțiilor de învățământ. Așa un șef deja a fost arestat de CNA săptămâna trecută.

În timpul apropiat P. va majora la 6 lei prețul pentru călătoriile cu transportul public. Dar, în cei peste 2 ani de activitate nu a făcut nici un audit financiar la Parcul Urban de Autobuze și la Regia Transport Electric Chișinău, pentru a identifica unde sunt scurgerile de bani și de unde se fură bunul public. 

Astăzi, zice că avem Guvernare ONG-istă, care cică nu știu a face nimic mai mult decât rapoarte către finanțatori. 

Fiecare persoană care a activat vreodată într-un ONG, știe foarte bine că rapoartele și auditul financiar sunt procese indispensabile atunci când implementezi un proiect. 

Am înțeles, lui P. nu-i place să raporteze despre cât și pentru ce cheltuie. De ce? Răspunsul îl intuiți și singuri. Greu de scris rapoarte atunci când se cumpără bilete din Barnaul. Să nu uităm că este vorba de banii cetățenilor și noi trebuie să știm cum sunt cheltuiți. 

Câte despre monologurile lui P. de la ședințele operative a serviciilor primăriei, acestea au devenit atât de previzibile și repetitive, că poți să te uiți în luna iunie la ședințele înregistrate pe la început de februarie. 

Vorba poetului pe trotinetă: „Repet… absolut nimic… atenție… da nimic… reiterez… niciodată în ultimii 10-20 de ani…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *