Manipulare geopolitică în Consiliul Municipal Chișinău

Despre jocul primarului și al socialiștilor din CMC cu privire la permisiunea de a folosi toponimicul „Chișinău” de către redacția „Radio Chișinău”. De fapt este vorba de o formulă clasică de manipulare de tip „Polițistul rău și polițistul bun”. 

Primarul se preface că propune un proiect de decizie despre un subiect, care în genere n-ar fi trebuit să ajungă pe ordinea de zi, pentru ca prietenii de partid ai primarului, adică PSRM (în special ei), să voteze împotrivă, ca mai apoi tot primarul să zică că limba de fapt este română și să creeze impresii false, după care tot la șefii lui Igor se duce. 

În realitate includerea acestui subiect pe ordinea de zi este o decizie politică. Rezultatul frustrărilor omului pe trotinetă. Avea și o vorbă „De paște, ouăle se vopsesc dacă ele există…”  Pentru ce? Pentru a stârni discuții geopolitice. Exact ceea ce făcea Chirtoacă sau ce făcea înainte duhul actual reîncarnat în Ion, adică Igor. 

De ce nu a ajuns pe ordinea de zi întrebarea dacă se poate sau nu să folosească cuvântul „Chișinău” cei de la berea „Chișinău”? Pentru că acolo politic nu-i interesant.

„Radio Chișinău” este o redacție cu istorie, iar punerea în discuție a dreptului de folosi cuvântul „Chișinău” în denumirea redacției este în plus. Presa liberă ar trebui să fie lăsată să-și desfășoare liber misiunea de a informa societatea echidistant. 

În Consiliul Municipal Chișinău ar fi bine să fie discutate problemele orașului. Avem transport public împuțit, trotuare pe care îți strici încălțămintea, glod, ambuteiaje, amenajarea curților și a parcurilor, înverzirea orașului, animalele fără adăpost, alimentația copiilor în instituțiile de învățământ, iluminatul străzilor pe timp de noapte, colectarea separată a deșeurilor, transparență și tare multe alte necesități vitale pentru locuitorii municipiului Chișinău. 

Eu tare aș vrea să văd mai mult interes și cerințe din partea chișinăuienilor față de activitatea Consiliului Municipal Chișinău. Asta va ajuta la o mai bună înțelegere a intențiilor Primăriei atunci când se iau decizii, se fac achiziții, se vând terenuri, se construiesc blocuri locative fără infrastrucutră etc. Poate că așa ar ajuta la responsabilizarea primarului, direcțiilor primăriei, consilierilor municipali, dar și reducerea fenomenului politizării problemelor din Chișinău?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *