Pseudo-politicienii când atacă comunicatorii

Dragi prieteni virtuali și reali.
Probabil că unii din voi ați văzut ieri mai multe postări și știri prin care niște personaje politice au distribuit poze cu mine, m-au acuzat de organizarea și regizarea bătăii din Consiliul Municipal Chișinău. Unii au scris că sunt trimis de serviciile secrete ale SUA, alții că sunt mâna Europei, iar cei cu imaginația slăbuță au făcut colaje și mă numeau homosexual (utilizând limbaj ofensator).
Deci, cine este acest “coordonator misterios” care apare în imagini?
Sunt eu, Sergiu Bejenari, comunicatorul fracțiunii PAS din CMC, iar în continuare am să vă povestesc, din numele meu ca cetățean, pe scurt ce a fost ieri în Consiliul Municipal.

Pe ordinea de zi a ședinței din CMC urmau să fie aprobate 2 proiecte de decizie propuse de PPDA și PSRM.
Primul ține de Regulamentul Local Urban pentru zona centrală a Chișinăului, care conține mai multe ilegalitați conform CNA și pune sub risc centrul istoric al capitalei.
Al doilea e despre construcția unui complex locativ imens la intrarea în Grădina Botanică, cu circa 2000 de apartamente și fără asigurarea infrastructurii elementare pentru viitorii locuitori (fără grădinițe, școli, transport etc).
Până aici sper că este clar. Două proiecte care vor distruge anumite segmente importante din Chișinău, urmau să fie propuse și ulterior votate de către consilierii fracțiunilor Platforma DA și PSRM în Consiliul Municipal Chișinău.
Noi, împreună cu echipa de consilieri municipali ai fracțiunii PAS, am organizat un Flashmob pașnic. La începutul ședinței am ieșit cu 8 pancarte din carton, pe care erau scrise mesaje cu îndemnul de a nu vota acele proiecte catastrofale pentru Chișinău. Dacă veți urmări înregistrarea video a ședinței, acolo se vede cum a decurs toată acțiunea.
Totul era pașnic și democratic, până la momentul când au fost comise abateri de la regulamentul desfășurării ședinței. În înregistrările video puteți observa cum consilierul fracțiunii PSRM, Alexandr Odintsov, îl împinge violent pe Vasile Gradinaru, președintele fracțiunii PAS. Mai departe deja ați văzut cu toții ce a urmat.
Eu am să mă opresc aici, pentru că postarea este despre altceva. Dezbaterile politice le găsiți în spațiul mediatic, sunt foarte multe.
Ce a urmat după?
Fabrica de fake news a PSRM și PPDA, neavând argumente la prostia pe care au făcut-o, au decis să sustragă opinia publică și să o direcționeze spre mine “un presupus coordonator nerezident care se bagă în treburile statului”.
Deși cu unii consilieri și deputați PPDA suntem prieteni de mai mulți ani pe Facebook, aceștia au distribuit postări false despre mine. Eu sincer am fost uimit de felul în care ei spun minciuni.
De exemplu. Consilierul Ruslan Verbițchi, a vorbit de câteva ori personal cu mine, știe cine sunt, dar a distribuit informații care spin că eu aș fi un necunoscut nerezident. Domnule Verbițki, serios? Dumneavoastră, acel care m-ați amenințat pe holul preturii că-mi veți verifica veniturile pe nu mai știu unde și prin ce metode? Rușine să vă fie!
Deputata Inga Grigoriu, cu care la fel de mulți ani suntem prieteni pe Facebook și ne-am văzut pe la diverse acțiuni publice, în general a scris o postare în care zice că va sesiza SIS-ul. Căci cum așa, acest coordonator necunoscut face “scenariile masonilor” în plină ședință CMC. Doamnă Grigoriu, îmi este rușine că sunteți deputată, venită în Parlamentul Republicii Moldova pentru a sluji în folosul poporului, plătită inclusiv din taxele pe care le plătesc lunar la stat, și vă permiteți să atacați oamenii în așa mod. Asta nu-i nici pe aproape despre demnitate și adevăr.
Rușine să vă fie!
Consiliera fracțiunii PPDA în CMC, doamna Aliona Mandatii, dumneavoastră prin minciunile scrise prin comentarii (precum că aș fi dat ordine în limba engleză ce și cum să aibă loc acțiunea de protest) nu doar că ați dat dovadă de lipsa bunului simț, asta e conspirație mai ceva decât teoriile despre cipuri și 5G. Nu vreau să cheltui nici un cuvânt mai mult pentru a descrie cât de penibilă sunteți.
Rușine să vă fie!
Prin comportamentul pe care l-ați manifestat, creați impresia de o gașcă de pseudo-politicieni nerealizați, iar toate frustrările le turnați peste un cetățean care își face jobul. Îmi pare rău de acei câțiva oameni adecvați care încă mai fac parte din acest partid, pentru că le pătați și imaginea lor prin acțiunile voastre rușinoase.
Acum despre PSRM. Voi fi scurt aici. Vedeți înregistrarea video. Violență fizică și verbală, atât pe online cât și pe offline este o regulă nescrisă a partidului PSRM. Ceea ce ați postat despre mine pe canalele de Telegram și paginile de Facebook, arată un nivel redus de inteligență și comunicare infantilă.
Nu m-am așteptat la așa comportament de la domnul Alexandr Odintov. Domnule Odintov, aveam altă părere despre dumneavoastră. Bătaia pornită de dumneavoastră a servit drept exemplu și pentru ceilalți colegi ai dumneavoastră.
Rușine să vă fie!
Eu acum, scriind aceste cuvinte, mă întreb dacă voi fi sau nu în siguranță atunci când îmi voi face lucrul în calitate de comunicator. Poate într-o zi să nu vă placă vreo expresie și să-mi trageți un pumn în cap?
Atunci când am luat decizia să fac comunicare politică, intuiam că mă bag într-o altă lume și că e tare probabil să fie situații mai puțin plăcute. Mi-am asumat acest pas, și asta doar din motiv că m-am alăturat unei echipe de oameni inteligenți, care știu să comunice civilizat.
Eu voi continua să fac comunicare, voi aplica limbaj civilizat, metode democratice și acțiuni non-violente, cu scopul de a transmite mesaje către cetățeni fără utilizarea limbajului instigator la ură.
PS Acest comentariu este din partea mea, Sergiu Bejenari, cetățean al Republicii Moldova, care vrea și cere să trăiască într-un stat democrat. Aceste cuvinte nu sunt plătite de Soros, partid, servicii secrete sau nu mai știu ce extratereștri. Învățați să comunicați, pentru că vor câștiga cei, care vor comunica mai bine!
❤️❤️❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *